In de Week van de Loopbaan zetten wij onze collega’s in de spotlight. Loopt hun carrière zoals ze willen? Wat is hun verhaal? En wat biedt Ruimte in Advies hen? Vandaag is het woord aan Harald Breman, juridisch adviseur.

Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit hele duidelijke ideeën heb gehad over de toekomst. Eigenlijk ben ik ook min of meer toevallig via een open dag bij de universitaire opleiding planologie uitgekomen, na het afronden van de middelbare school. Maar een echte academicus ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden.

 

"Het werkende leven is eigenlijk de beste leerschool geweest."

Het werkende leven is eigenlijk de beste leerschool geweest.  Bij de gemeente Woudrichem ben ik begonnen als bouwplantoetser en schreef ik mijn eerste collegeadviezen. Daar is wel een goede basis gelegd, waar ik nog steeds profijt van heb. Vervolgens heb ik als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening bij verschillende gemeenten gewerkt. Ook dat ging zonder vooropgezet plan, maar van elke organisatie steek je weer wat op. Verder moet je toch vooral zelf alert blijven om je kennis en vaardigheden op peil houden en verder ontwikkelen.

Daarom heb ik in het voorjaar de overstap gemaakt naar Ruimte in Advies.  Via Ruimte in Advies werk ik nu vijf maanden bij de gemeente Asten. Dat bevalt goed. Andere mensen, andere dossiers: het geeft weer nieuwe inzichten en energie. En verder? Ik zie wel hoe het zich ontwikkelt en wat er op mijn pad komt.